Verslagje MCA teamtrial 4 december 2016

Om 8.00 uur s’morgens waren de uitzetters voor de MCA teamtrial al op het circuit aanwezig. Het vroor toen nog zo’n 3 graden.

Bij het plaatsen van de pijlen moest naarstig gezocht worden naar een zacht onbevroren plekje in de grond, meestal was dit in een graspol, of op een dieper gelegen plekje.

Het uitzetten van een trial nonstop voor een teamtrial is totaal anders dan voor een normale trial. Begin en eind moet breed genoeg zijn om met twee motoren naast elkaar te kunnen rijden. En dan een combinatie van verschillende kleuren sporen moet ook een kans van slagen hebben dat de rijders tegelijk aan het eind zijn. Al met al veel hoofd brekens, overleg, en lopend uitproberen. Met de ervaring van de vorig jaren was het dan toch weer gelukt om ook op het nieuwe terrein, in de korte tijd van 2 uurtjes, vijf Nonstops uit te zetten

De teams werden willekeurig samen gesteld, beginnend met een witte en geel plus rijder , blauw / geel, rood / blauw en blauw / blauw.

Er waren uiteindelijk 8 teams samengesteld.

Voor iedereen was het weer een uitdaging om met z’n tweeën tegelijk de nonstop in te gaan en proberen om aan het eind er weer tegelijk met z’n tweeën er uit te gaan.

Zelf reed ik samen met Willem Thysen en Eduard van Loon in een team met 3 rijders. Blauw rood en geel spoor. Zelfs dat lukte nog om tegelijk de Nonstop in te gaan en tegelijk weer over de eindstreep van de uitgang van de Nonstop te rijden.

Overleg en team tactiek waren hard nodig. De betere rijders gaven de mindere rijders tips en rij adviezen.

De gele rijders moesten aardig de gang er in houden om op tijd en tegelijk met hun team maatje aan het eind te komen. Dit zorgde ook voor de gele rijders de nodige strafpunten.

De gehele ochtend was het zelfs mooi weer. Iedereen reed met een lach op z’n gezicht rond. Gezelligheid al om.

Klik hier voor de uitslag van de Teamtrial van MCA.

Ik heb ook een uitslag gemaakt van de individuele rijders punten.
Klik hier voor de individuele uitslag.

Alle opbouwers, opruimers, triallisten en toeschouwers bedankt.

Het volgende MCA trial evenement is de “Christmas Pleasure Trial” op zondag 18-12-2016

Klik hier voor meer info.

Op zondag 15 januari 2017 houden we weer een Trial instructie ochtend, met aansluitend om 13.00 uur in de kantine van het clubgebouw de prijsuitreiking van het MCA clubtrial kampioenschap 2016.

Namens het bestuur van MCA,

Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2017.

Pé Geurtsen

img3.jpgimg5.jpgimg42.jpgimg2.jpgimg1.jpgimg3.jpgimg5.jpgimg42.jpgimg2.jpgimg1.jpg