Locatie en openingstijden van het circuit

Het circuit van de MCA is gelegen aan de Hooilaan (NB: off. benaming is Hooiweg) op de Arnhemsche Heide naast het zweefvliegcentrum Terlet nabij de A50. De baan heeft een lengte van ongeveer 1650 meter en is een echte zandbaan. Het onderhoud van de baan en de organisatie van de wedstrijden wordt verricht door de leden van het bestuur i.s.m. de crosscommissie en vrijwilligers. Het circuit is toegankelijk voor leden en niet leden op woensdagavond (tijdens de zomertijd), zaterdagmiddag en zondagochtend. Leden dienen in het bezit te zijn van een trainingspas. Niet-leden kunnen van de baan gebruik maken door een pas te kopen voor de prijs van € 10,00 per dag.

Locatie van het circuit:
• Vanuit Zwolle/Apeldoorn (A50):
Op de A50 neemt u afrit 21 Schaarsbergen, Park Hoge Veluwe, Terlet einde afrit rechtsaf richting Terlet en meteen linksaf: klinkerweg met wildrooster ingang MCA. Volg onverharde weg tot circuit aan de Hooilaan.

• Vanuit Den Bosch/Nijmegen (A50):
De A50 in noordelijke richting geheel afrijden. Rechts aanhouden, richting Arnhem, Oberhausen (A50/A12) Volg aanwijzingen zoals vermeld bij vanuit Utrecht (A12).

• Vanuit Utrecht (A12):
Na de splitsing A12 - A50 neemt u afrit 26 Arnhem-Noord, Openluchtmuseum, Burgers Zoo. Bij stoplichten links af richting Terlet, Park Hoge Veluwe. Provinciale weg volgen, links af bij borden Park Hoge Veluwe en Deelen, Schaarsbergen. 50 meter na het viaduct over de A50 rechtsaf klinkerweg met wildrooster ingang MCA. Volg onverharde weg tot circuit aan de Hooilaan.

• Vanuit Zevenaar (A12):
Op de A12 neemt u afrit 26 Arnhem-Noord, Park Hoge Veluwe. Bij stoplichten rechts af richting Apeldoorn, Terlet, Park Hoge Veluwe. Volg aanwijzingen zoals vermeld bij vanuit Utrecht (A12), Provinciale weg....

Openingstijden van het circuit
Woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de zomertijd als het zicht het toelaat van 13.00 tot 21.00 uur.
Zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.
Zondagochtend van 09.00 tot 13.00 uur.

Uitgezonderd de wedstrijddagen en de zaterdag voor een wedstrijddag.

Het circuit is altijd geopend, tenzij onder het kopje "NIEUWS" wordt vermeld dat het circuit gesloten is i.v.m. de toestand van de baan.

In het rennerskwartier en op het circuit en terrein van de Motorclub Arnhem gelden de volgende aanvullende regels:

Het is verboden om:
• Zonder geldige trainingspas, KNMV en / of MON-verzekeringsbewijs op het circuit te rijden.
• Zonder goedgekeurde helm, laarzen, handschoenen en met korte mouwen op het circuit te rijden.
• Ergens anders te rijden dan op het circuit.

• Tegen de rijrichting in te rijden, ook bij het trainen en start trainen.
• Met motoren te rijden die meer geluid produceren dan toegestaan volgens regelgeving FIM.

Men is verplicht:
• Aanwijzingen van de dienstdoende funktionaris, duidelijk herkenbaar, op te volgen.
• Afval mee naar huis te nemen.
• Om bij alle soorten pechgevallen zo snel mogelijk met de motor de baan te verlaten.
• Om op verzoek van de dienstdoende funktionaris een geldig legitimatiebewijs te tonen.
• In het rennerskwartier de motor op een milieumat te plaatsen.
• Een milieumat, verkrijgbaar bij de dienstdoende baandienstmedewerker, onder de motor te plaatsen.

Bij vrije trainingen zijn geen vlaggenisten op de baan aanwezig, U traint op eigen risico. Rijders en/of begeleiders zijn voor eigen risico op/om het circuit. Het bestuur van Motorclub Arnhem aanvaardt op geen enkele wijze aansprakelijkheid.

Door het betreden van het MCA terrein accepteert u de hierboven gestelde regels.

Voor meer informatie kunt u een bericht achterlaten via het contactformulier.

googleearth image

img42.jpgimg2.jpgimg1.jpgimg3.jpgimg5.jpgimg42.jpgimg2.jpgimg1.jpgimg3.jpgimg5.jpg